Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co ten Babiš pořád blbne? To už je vrchol všeho!

“Je to estébák, zloděj a ještě ke všemu Slovák!” Propichuje mě kamarád pohledem a začíná křičet, aby dodal argumentům sílu.  

Přemýšlím o tom jestli by politika, když už ne láska (to u nás nehrozí), mohla zničit naše přátelství.

“Hele, já mám kámoše co má firmu na Slovensku a tam se mu smějou co sme my Češi za blbce, že si dáme do vlády Slováka. Oni by tam Čehůna nepustili!” Pokračuje v argumentech které neslyším poprvé.

Chechtám se protože mě tyto diskuze baví a vůbec mě po dlouhé době baví situace na naší politické scéně. Tak přilévám trochu oleje do ohně.

“Ty vole! Vždyť on je chytrej! Žádnej blbec by nedokázal vybudovat takovou firmu jako vybudoval on. A chytrý lidi snad ve vládě potřebujem! Nebo chceš aby tam byli jen samí pitomci co se jinde neuplatní, tak věří že se mezi jim podobnými prosadí? A že je Slovák? Koukni na hrad. Tam sedí Čech jak poleno a i kdyby tam byl Rumun nebo Mongol, určitě by to nebylo horší. Teda ne že bych měl něco proti Mongolům či Rumunům, abysme si dobře rozuměli.”

“Chytrej to on je! Chytrej zloděj a estébák! A hrad už mě vůbec nezajímá, je to veřejná ostuda, v tom s tebou vyjímečně souhlasim.”

“A jak víš že je zloděj a estébák? Ukradl ti něco? Nebo tě za totáče udal a sebrali ti pas? Nebo to říkala svačinářka u kámoše ve fabrice a ta přece ví všechno? Hele už mě ne..r, vždyť přece nejsi žádnej idiot, abys papouškoval to co někde slyšíš. Označit někoho za estébáka je hrozně jednoduchý, ale vyvrátit to tvrzení neni žádná sranda. Dlouhá léta jsem se stýkal s Karlem Novákem, jedním z našich nejlepších sportovních fotografů za totáče a dal bych za něj ruku do ohně, protože jsem jeho názory na bolševika znal velice dobře. A pak ho někdo označil za estébáka. Chudák se z toho zhroutil a teď už ani nevím jestli se mu podařilo svý jméno očistit před tím než zemřel. Nebo co Honza Kanyza? Tomu se to zaplaťpánbůh povedlo, ale víš co si musel prožít? Vždyť je to trapný a nechutný, pětadvacet let po revoluci furt opruzovat s estébáckejma pomluvama. A proč to Babišovi pořád neprokázali? Jenže pomluva se tě drží jak ho..o košile a snadno se jí nezbavíš. Tak se prober a mluv rozumně!”

Objednáváme další dvě sklenky růžáka v útulné vinárně a kamarád se nadechuje k útoku.

“Tak mi tedy řekni když seš tak chytrej, že neni pravda, že si tady ve státě dělá co chce. Prosadí si zákon o řepce olejný aby mohl hrabat eště víc, pak se mu nelíbí ministr školství, tak ho natře ve svejch novinách a je po něm. No co mi na to povíš?”

“Pokud vím tak zákon o řepce si nevymyslel on. Je to daň naší účasti v Evropský unii. A mně je úplně jedno kdo na tom vydělá. Jestli Agrofert nebo jinej subjekt. Přece nikdo nedělá byznys aby na něm prodělal? Tedy pokud neni úplně blbej. A že MF Dnes napíše že je ten ministr despota tak co je na tom špatnýho? To jako proto že patří Babišovi musej všechny politiky chválit, aby mu to nepřehazovali?”

“Ale to je přece šílenej střet zájmů!”

“Jakej střet zájmů?

“To že si vlezl do vlády a teď si tam prosazuje co se mu hodí! A co ty registrační pokladny? To už je vrchol! Dělá jako bysme byli všichni zloději, to se mě tedy dotýká!”

“Jak si asi může prosadit co se mu hodí? Vždyť máme parlamentní demokracii a musí to schválit většina. Co to prosim tě meleš? Hele a že ty si poslouchal toho šéfa ODS co by ho měli dát do Guinessovy knihy rekordů pro nejmenší politický charisma všech dob? Vždyť je eště šedější než “ozubený brejle” a to sem myslel že už nejde! Chápu že se tě registrační pokladny dotýkaj, když máš hospodu a krátíš výnosy. Já jako normální podnikatel daně platim z celýho příjmu už od revoluce, tak proč by je neměli platit i ostatní?”

“A jak bych asi vyžil kdybych nekrad? Oni tam nahoře všechno rozkradli a teď se budou pouštět do nás malejch živnostníků.  A to před volbama Babiš sliboval že se nás zastane! Šmejd to je!”

“Ty vole ale vždyť se tě zastává! Co když tvůj konkurent krade eště víc, přesto že má horší hospodu a jen proto přežívá a je ti konkurencí? Takhle když se to zprůhlední, přežijou schopnější a to si přece ty! Tak čeho se bojíš?”

“Ty si snad úplně blbej!” Používá finální argument který by mne normálně zvedl ze židle, ale v diskuzích o politice, které beru jako rozptýlení, ho toleruju.

“Jo! Asi sem blbej.” Přiznávám. “Sem tak blbej že se koukám kolem sebe a ze všech těch keců co slyšim z médií a od kamarádů jako si ty, si dělám vlastní názor. A myslim že se to tu lepší. Už zmizeli “véčka” s tim jejich šéfem co mu nestačilo že je bohatej, tak chtěl bejt ještě populární a šel do politiky kde všem dokázal že i bohatí lidé mohou bejt úplně neschopní pitomci. To si chudák pomohl! Ještě si k tomu přizval televizního tyranosaura s vyhnilými zuby, blbou blondýnu a botoxovku. To byla partička! Kalousek, kterej je zakyslej jak bába v přechodu s permanentníma návalama sice pořád vyskakuje, jak se sluší na opozici, ale určitě už sám ví, že je mu to platný jak mrtvýmu zimník. A do Babiše všichni perou ze všech stran. Mně se ten chlapík líbí! Sice mě naštval že přijal Kalouskovu hru o tom kdo víc lže, ale to asi jinak nejde. Když promluví tak to má hlavu a patu a věřim, že už mu nejde o prachy, těch má dost. Ale chce aby se pokřivený postbolševický manýry vymýtily. A že řve v kanclu na nějakýho vola? Nedivim se mu, asi bych řval taky. Ta jeho teorie že řídit stát jako firmu vypadá jako utopie, ale aspoň v tom smyslu, že se obklopíš schopnými lidmi, to asi jde. Koukal sem teď v neděli na Moravce a mluvila tam nějaká jeho náměstkyně Hornochová a mluvila tak chytře, že sem to v životě od ženskýho politika neslyšel. Ta co ji šoupli do Bruselu je taky chytrá, o tý co sedí na magistrátu ani nemluvě. Sice dělá chyby s emajlem ale co! Po těch příšernejch kreaturách co tam byli před ní je furt světlo! Fandim celý tý jeho grupě včetně jeho, vypadaj že sou normální. Asi sem fakt blbej!”

“To teda si!” Končí kamarád diskuzi nepřesvědčen mými argumenty.

Chci ho trochu “uklidnit” tak obracim stránku.

“Hele a co tvoje stará? Nedávno sem ji potkal v jednom baru s takovym narachanym blonďákem. To asi bude někdo z příbuzenstva, viď?”

Vidím jak mu tuhne brada a starosti s Babišem mizí v dáli. Chvíli ho nechám trpět a pak ho plácnu se smíchem do ramene.

“Dělám si p..el, vole!”

Objednáváme další sklenici vína a přesto že jsme se neshodli, byl to další plodný večer strávený nad tématem Babiš.

A navíc jsme zůstali kamarády!

Autor: oliver burian | čtvrtek 25.6.2015 18:10 | karma článku: 20,41 | přečteno: 1268x
  • Další články autora

oliver burian

Pražské jaro rozpuklé tisíci tónů

Slyšet naší hymnu akusticky v podání České filharmonie je požitek, katarze a tak orgastická zkušenost až mne napadlo, že podobně jako Muslimové jednou za život musí do Mekky, měl by si Čech v tomto podání poslechnout svou hymnu.

25.5.2016 v 14:00 | Karma: 9,10 | Přečteno: 251x | Diskuse| Společnost

oliver burian

Všichni jsme alkoholici, smiřme se s tím!

Dnes jsem s jedním kamarádem řešil problém jiného, co prošel léčebnou návykových závislostí a potýká se s recidivou. Mezi řečí jsem zmínil definice alkoholismu a jeho to upoutalo a požádal mne jestli bych mu je neposlal písemně.

12.5.2016 v 14:00 | Karma: 38,27 | Přečteno: 4797x | Diskuse| Společnost

oliver burian

Nemůžu si pomoct ale Babiše obdivuju. Jsem blázen?

Samozřejmě že sleduju vývoj ohledně EET. Senilní a bezpohlavní kolovrátek z ODS co bulí a naříká mi nestojí za komentář. Snad za jediný. Ať toho nechá, nemá na to, jak znovu předvedl v nedělních OVM!

14.1.2016 v 10:00 | Karma: 29,86 | Přečteno: 666x | Diskuse| Společnost

oliver burian

Souboj mezi papírem a e-knihami? Zastrčte meče do pochev, je to zbytečné!

Bývám svědkem diskuzí kdy se lidé do krve hádají co je lepší – papírové knihy nebo čtečky? Obojí je nejlepší!

8.1.2016 v 11:05 | Karma: 22,68 | Přečteno: 1240x | Diskuse| Kultura

oliver burian

Kotek versus Tarantino? No to mě podržte!

V čase vánočním jsem shlédl dva filmy plné slunce, sněhu, dramat a byl dramaticky překvapen. Dalším co oba filmy spojuje je velké množství “sedících” scén a diskuzí. Že se u Kotka jedná o přepis divadelní hry je známo.

7.1.2016 v 14:00 | Karma: 14,22 | Přečteno: 704x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1129x
S přibývajícím věkem mne psaní začíná bavit stejně jako sport. Píšu rád a možná ne úplně blbě, protože má kniha "Povídky toaletní" se dobře prodávala. "Úsvit", první díl trilogie "Soumrak nosičů" o českém showbyz vyšel vloni a právě "křtíme" nový román "Julie v červnu, Romeo na konci listopadu. Jde o veselou tragedii popisující vztah starého chlapa s mladou holkou. Více na www.oliverburian.cz

Můj Kodex blogera:

1) S blogy neotravuju ty co mne a mé názory znají, píšu pro čtenáře idnes.

2) Píšu tak abych čtenáře pobavil a když někoho urážím tak jen ty co si to zaslouží:o)!

3) Neškemrám u kamarádů o karmy!

Seznam rubrik