Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Ne. Pořád vás nechápu.

0 0
možnosti
PD

Nějak nechápu, jak se tím, že si i velmi drobní živnostníci, kteří často obrací každou korunu, než ji utratí, musí koupit drahé kasy a připojení, které nepotřebují - jak se tím narovnají podmínky podnikání s takovými giganty typu Globus, Lidl, Kaufland a Penny - kteří drtí malé české obchodníky nízkými cenami, pracovní dobou a reklamami, kam se podíváte. Jak a kdy zjedná pan Babiš nápravu v této oblasti? Očekávám, že další budoucí podmínkou pro podnikání našich živnostníků bude povinnost mít před provozovnou parkoviště nejméně pro 100 aut a dětský koutek - aby se srovnaly podmínky. Proč našim živnostníkům ty kasy nekoupí ministerstvo financí, když je považuje za tak klíčové? Na Slovensku už mají 5. generaci těchto kas - stále to není ono. Celé to jen nejlepší byznys tohoto století pro firmy dodávající e-hard a software.

2 0
možnosti
KLS

R^R^R^ Přesně tak. Proč ty kasy živnostníkům nekoupí, když to prostému lidu prezentují tak, že jsou přeci zdarma (vždyť si je živnostník odečte z daní!!!!)

Na Slovensku ani nejsou on-line, mají jen registračky s fiskální pamětí, on-line máme být po Chorvatsku druhou zemí na světě my;-D.

2 0
možnosti
Foto

Je zbytečné hrabat se ve sra.... a porovnávat lumpy z vládnoucí kasty, kdo je větší zloděj a tunelář a kdo to myslí dobře. Je třeba mít neustále na paměti, že politik koná vždy dobře. Pro sebe dobře !

1 0
možnosti
Foto

Jste. Pokud bychom chtěli definovat střet zájmů, tak základním etalonem je Andrej Babiš. Majitel zhruba poloviny všech polností v republice sedí v úřadě, kde se provádějí finanční kontroly, rozdělují dotace apod.

Tohle je možné ještě tak v Horní Voltě a Togu.

2 1
možnosti
MS

Kdyby měl Babiš tak křišťálově čisté úmysly, mohl po vstoupení do vysoké politiky prodat své impérium a věnovat se jen vymetání Augiášova chléva. Miliardy by mu i tak zůstaly a nikdo by na to nemohl říci ani popel. Takto, kdy je jeden z oligarchů a současně i ministr financí, vzbuzuje oprávněné obavy, že za svou politickou angažovanost bude chtít taky nějaký "vejvar". :-P

5 0
možnosti
SN

:-).....Proč by ho prodával? V Americe se každý politik, zbavuje svého majetku? USA náš vzor! !

1 4
možnosti
Foto

I63v50a28n 66M26a40r90e85k

14. 1. 2016 13:37

A nejste sám p.Buriane . . . .Karma R^[>-]

3 3
možnosti
SN

:-) Pane autore, popsal jste to velmi pěkně! Ti méně chápaví, nebo ovlivnění Kalouskem s Fialou, ev. akademikem Laudátem, po Vás pojedou vždycky. Já si myslím, že Kalousek, ačkoliv nikdy nepřeložil přes sebe stéblo slámy, je už dávno za vodou. Jeho spolupráce s Hávou a dalšími chodí po netu v detailech, kdo má zájem, může si informace získat.

Formálně rozvedený, baráky přepsané na děcka.....sichr je sichr.

Pokud se týká nákladů - Babiš už to několikrát předváděl v televizi. 6 tisíc přístroj, žádná pokladna, pokud vypadne spojení, uloží se to do paměti a odešle později.

Čili....opozice musí plivat. Kalousek, který s Hegrem a spol.tuto zemi nehorázně zadlužil, zvedal daně, postižení se zázračně uzdravovali, neboť jim zkracovali invalidní důchody, prostě...nekonečný výčet. Říkají si pravice.

Když do Babiš toho hrábl a ukázal, že se i daně dají lépe vybírat, v některých případech snížit DPH, zrušit poplatky u lékaře, a ještě ušetřit peníze a rozjet opravu dálnic, tak kdo tohle to nevidí, ať jde k očnímu ! R^R^R^R^R^

2 5
možnosti
Foto

Bože můj, kdo myslíte, že se podílel třeba na těch tunelech na výstavbě dálnic? Současný ministr Ťok. A za koho je to ministr?

3 0
možnosti
KLS

Typické argumenty olizovače koblih. Vzdělaný volič totiž Babiše volit nemůže, natož ho obdivovat.Rv

3 1
možnosti
KD

To vy ale nejste, že. Teda jako ten vzdělaný člověk. Dokončit vzdělání, a být vzdělán, nezakládá kauzální vztah.

1 4
možnosti

Není ani tak problém s placením daní, jako způsob, kterým toho chce vláda

dosáhnou.

1. Značně technicky složité. Při výpadku energií, internetu atd. si nekoupíte ani rohlík.

2. Nutí se lidi, aby si všichni pořídili internet, protože bez něj to prostě nepůjde

podnikat. Tudíž zmizí babky z tržnic, staří řemeslníci, mamky na mateřské, které si přilepšují domácí výrobou a pak to prodávají.

3. Náklady na pořízení EET. Většina lidí si bude muset pozvat IT machra, aby to nainstaloval a uvedl do chodu. Pravidelné návštěvy IT pracovníka, odstraňování závad. Jak známo tito odborníci patří k velice dobře placeným lidem. Nákup tiskáren a papíru do nich atd.

4. Nebude to stejně fungovat, protože se lidi domluví mezi sebou a hlavně u řemeslných prací to pojede stejně, jako doposud.

5. Spousta nových pracovních míst pro kontrolory, tudíž zvýšené náklady státu,

Mnoho živnostníků, kteří skončí, opět zvýšené náklady státu.

Těch mínusů tohoto systému je celá řada. Stanovení paušální daně by bylo podstatně jednodušší.

3 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1129x
S přibývajícím věkem mne psaní začíná bavit stejně jako sport. Píšu rád a možná ne úplně blbě, protože má kniha "Povídky toaletní" se dobře prodávala. "Úsvit", první díl trilogie "Soumrak nosičů" o českém showbyz vyšel vloni a právě "křtíme" nový román "Julie v červnu, Romeo na konci listopadu. Jde o veselou tragedii popisující vztah starého chlapa s mladou holkou. Více na www.oliverburian.cz

Můj Kodex blogera:

1) S blogy neotravuju ty co mne a mé názory znají, píšu pro čtenáře idnes.

2) Píšu tak abych čtenáře pobavil a když někoho urážím tak jen ty co si to zaslouží:o)!

3) Neškemrám u kamarádů o karmy!

Seznam rubrik